Karlstad

Op anderhalf uur rijden van Vitsand ligt de Universiteit-stad Karlstad. Deze hoofdstad van provincie Värmland bied je de mogelijkheid om te winkelen. Restaurant Zest is onze persoonlijke favoriet om eens lekker biologisch te eten. Ook kun je heerlijk uitwaaien langs de rivier Kläralven of in het stadspark Mariebergskogen, met in de zomer een zwembad.
Parkeergelegenheden zijn goedkoop.

https://visitvarmland.com/karlstad/en/


Stockholm

Met de auto is Stockholm echt te ver vanaf onze camping maar in Torsby vliegen er dagelijks elektrische vliegtuigjes naar de hoofdstad. Rond de klok van 6 in de ochtend maak je een vliegreisje van 1,5 uur. Hierdoor ben je vroeg genoeg om de hoofdstad een dag te bekijken. Ga vooral kijken bij Moderna Museet waar je werken van Picasso, Matisse en Dali kan bekijken.

Eten kan in de unieke wijk Gamla Stan en wil je uitwaaien ga je naar de Archipel.

https://www.visitstockholm.com


Oslo

De Noorse hoofdstad Oslo ligt een stukje verder weg maar is zeker de moeite waard. Vind je het niet erg om eens vroeg uit de veren te gaan en later op de avond weer terug te komen op de camping? Dan is Oslo een bijzondere plek om te bezoeken. Ook de rit naar de stad is al een avontuur door het bergachtige karakter van de omgeving. Ga vooral eens kijken in het Frognerparken. De beeldentuin van Gustav Vigeland is schitterend. Det Grønne Køken, midden het centrum, is een fijne zaak om de maag tevreden te stellen.

https://www.visitoslo.com/en/tourist-information-centre