Veelgestelde vragen


1Wanneer kunnen we boeken?
Het gehele jaar rond kan je een boeking doen. Het fijnste is om een mailtje te sturen naar info@campingfristad.com.
2Ik heb me vergist met boeken. Wat te doen?
Het kan natuurlijk gebeuren dat je juni en juli door elkaar hebt gehaald. Geen enkel probleem; een boeking kan altijd gewijzigd worden. Mail of bel en dan regelen we het.
3Ik wil graag in termijnen betalen.
Je betaalt na je verblijf het gehele bedrag aan de balie hier tellen we de broodjes en drankjes bij op.
4Mag mijn auto op de camping?
Je auto mag bij je plek staan. We zijn van zinnen om een autoluwe camping te creëren, hier zijn we mee bezig voor het volgende seizoen.
5Mag mijn huisdier mee op de camping?
Huisdieren zijn welkom op Fristad. Geef je even aan of uw hond of kat mee komt? We houden een maximum van 2 dierlijke kameraadjes aan per boeking. Op het terrein graag aanlijnen plus poepzakjes mee. Goed te weten dat de hond niet is toegestaan bij het zwemstrandje. Uitlaten doen we buiten de camping.
6Mag ik vuur maken tijdens het kamperen?
Dat mag zeker, in een vuurschaal en met droog hout. Als er een vuurverbod van kracht is, houden wij ons hier aan. Er zijn vuurschalen op te halen bij de receptie. Droog hout hebben we ook. Dit alles voor een klein bedrag.
7Tot wanneer duurt het kampeerseizoen?
We zijn het hele jaar open. Laat buiten het seizoen (seizoen loopt van mei tot september) even weten dat je komt.
8Zijn er inchecktijden?
Inchecken is niet aan tijd gebonden. Fristad heet je ten alle tijden welkom. Bij vragen mag je altijd bellen; 0046702082884 Bij een accommodatie houden we 15.00 aan.
9Tot hoe laat kunnen we uitchecken?
In de maanden Juni, Juli, Augustus is het fijn wanneer je plek rond 12.00 weer leeg is. Op andere momenten kun je rustig aan doen.
10Is er een minimum aan nachten die ik kan boeken?
Op Fristad mag je ook genieten van 1 nachtje. Je zal dan wel op het trekkersgedeelte staan.
11Verhuren jullie mountainbikes?
We verhuren zelf geen mountainbikes maar verwijzen je door naar The Lodge.
12Wat verhuren jullie bij Fristad?
We hebben een aantal supboards te huur plus een gemotoriseerd bootje. Mocht je willen vissen hebben we hengeltjes beschikbaar.
13Is het meer veilig om in te zwemmen?
Zwemmen is uiteraard op eigen risico en voor kinderen uiteraard onder begeleiding. Het water is schoon en er komt geen blauwalg voor. Er is een ondiep en diep gedeelte.
14Is er een winkel op Fristad?
We zullen een aantal levensmiddelen aanbieden waaronder lekker biologische groenten, fruit, eieren en jams. In het dorp is er een buurtsuper te vinden. Deze kan geopend worden door een speciale sleutel welke bij de receptie te verkrijgen is.
15Kunnen we naast onze vrienden staan?
Dit kunnen we niet garanderen maar geef het vooral aan tijdens een reservering en we zullen ons uiterste best doen om het jullie naar de zin te maken. :-)
16Heeft Fristad ook seizoensplekken?
Wij hebben momenteel geen seizoensplekken. Dit kan in de toekomst veranderen wanneer daar vraag naar is.
17Mag je ook een dagje langskomen op Fristad?
Of Course! Iedereen is welkom op Fristad. Als je logees krijgt, kun je dit via de mail of in de receptie aangeven. Je betaalt dan logeekosten. (40 SEK)
18Mijn vraag staat er niet tussen..
Als je geen antwoord hebt gevonden op je vraag, neem dan even contact met ons op! Dit kan via de telefoon (0046702082884) of mail (info@campingfristad.com).